متانول
تاریخچه متانول:
استفاده از این ماده قدمت تاریخی دارد و انسان های عصر باستان بخصوص مصریان از آن استفاده می کردند.متانول خالص در سال۱۶۶۱ میلادی توسط رابرت بویل، که مواد شیمیایی را از طریق تقطیر چوب گلدان بدست می آورد تولید شد.
شیمیدانان فرانسوی با نام های یوجین پلیگوت و ژان باپتیست دوما ترکیب ابتدایی متانول را در سال ۱۸۳۴ میلادی کشف کردند. در ابتدا به آن اصطلاح “متیل” دادند سپس “کنفرانس بین المللی نامگذاری شیمیایی این نام را در سال ۱۸۹۲ به” متانول “ تغییر داد.
در سال ۱۹۲۶ شیمیدانان آلمانی ماتیاس پیر و الوین میتاش وسیله ای برای تبدیل گاز سنتز به دست آمده از زغال به متانول اختراع کردند اما امروزه گاز سنتز موردنظر برای تولید این ماده مانند گذشته از زغال به دست نمیآید، بلکه از واکنش متان موجود در گازهای طبیعی استخراج میگردد.
اما قبل از همه این اکتشفات انسان، متانول به شکل طبیعی و خدادادی در طبیعت موجود بوده است.متانول موجود در اتمسفر در طی روز از طریق هوا و زیر نور آفتاب به دی اکسید کربن و آب اکسیده می شود.مقادیر زیادی از این ماده را همچنین می توان در فضا یافت. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۶ اخترشناسان در رصدخانه بانک جودرل با استفاده از طیف تلسکوپ های رادیویی
مرلین، ابر بزرگی از متانول را در فضا کشف کردند که ۳۰۰ میلیارد مایل از آن فاصله داشت. پس می توان نتیجه گرفت که در فضا و جو حاوی مقداری بخار الکل چوب است. متیل الکل همچنین می تواند در گازهای آتشفشانی، دودهای ناشی از پوسیدگی مواد آلی یافت شود.
معرفی محصول:
متانول تنها یک ماده شیمیایی پایه مهم به شمار نمی رود بلکه برای تولید گستره وسیعی از مواد شیمیایی و پتروشیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد به همین دلیل از آن به عنوان یکی از سه محصول بسیار مهم صنایع شیمیایی در دنیا یاد می شود.از بارزترین و مهمترین ویژگی های استفاده از این ماده بعنوان سوخت در راستای توسعه پایدار و حفظ منابع و محیط زیست،امکان تولید متانول از منابع تجدید پذیر و یا دی اکسید کربن تولید شده از سایر منابع است.
نام های دیگرآن متیل الکل، کاربینول ، الکل متیلیک، یا الکل چوب هستند. از مهمترین خواصش می توان به بی رنگی،بی بویی و فراری آن اشاره کرد. متانول تولید شده از چوب و سایر ترکیبات آلی را متانول آلی یا بیو الکل مینامند که یک منبع تجدید شدنی برای سوخت است و میتواند جایگزین مشتقات نفت نیز خام شود.
مصارف متانول یا همان الکل چوب:
با توجه به کمبود قابل پیشبینی منابع انرژی در آینده، مصرف الکل چوب بهعنوان سوخت پاک واستفاده از آن در تولید هیدروژن مصرفی پیلهای سوختی، در سال های اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته است.از جمله مصارف آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
• استفاده از متانول در تهیه سوخت وسایل نقلیه • استفاده به عنوان حلال درجه یک • کاربرد در تصفیه آب • ماده قابل مصرف در نیروگاه های تولید برق • کاربرد به عنوان ضد یخ • قابل استفاده در تولید انواع لمینت • ماده اصلی ىر تولید پلاستیک، پارچه و الیاف های مصنوعی • قابلیت استفاده در استفاده درانواع رزین
کاربرد دیگری از متانول مدتهاست که در محافل و مجامع مختلف مورد بحث است،که بتوان از این ماده به عنوان سوخت جایگزین و پاک استفاده گردد که در صورت عملی شدن آن تحول بزرگی در جهت سلامتی محیط
زیست انجام خواهد شد. روش های تولید متانول تولید متانول از گاز طبیعی:
در ابتدا گاز سنتز به وسیله آب و متان تولید میشود، این مرحله که ریفرمینگ بخار نیز نام دارد یکی از متدوال ترین روش های تولید گاز سنتز (ترکیب دو ماده کربن مونو اکسید و هیدروژن) میباشد. در این مرحله از کاتالیست (نیکل) جهت انجام فرایند استفاده میشود. همچنین می توان گاز سنتز را از مواد مختلفی همچون زغال سنگ،مواد سنگین .نفتی ، نفتا ، گاز طبیعی و چوب تولید کرد.
در ادامه گاز سنتز تولید شده تحت فشار قرار میگیرد و این بار از کاتالیست (مس) عبور داده شده و به متانول، بخار آب و هیدروژن تبدیل میگردد، سپس هیدروژن مازاد تولید شده است و اگر دی اکسید کربن در دسترس باشد می توان با آن ترکیب شده و متانول تولید کند.
در اینجا متانول خام تولید شده از مرحله قبل، جهت خالص سازی از برج های تقطیر عبور داده میشود و متانول با کیفیت مورد نظر حاصل میگردد.
نکات ایمنی و زیست محیطی استفاده از متانول:
استفاده از مواد شیمیایی نیازمند رعایت یک سری اصول و ضابطه میباشد که در صورت رعایت نشدن این موارد میتواند منجر به آسیب های جدی و اثرات سوء بر بدن گردد .
توجه به این نکته برای کار با متانول بسیار ضروری است که اولا این ماده، سمی است. به راحتی می تواند از طریق چشم، پوست، ریه ها و دستگاه گوارش جذب شود.ثانیا قرار گرفتن بیش از حد در معرض این
ماده ی سمی می تواند خطر آفرین باشد و سبب ضعف بینایی و یا حتی منجر به مرگ شود. میزان آسیب در تماس با متانول بستگی به دوز، مدت زمان و کار انجام شده دارد. لذا توجه به نکات ایمنی در هنگام استفاده از این ماده باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.
سخن آخر:
حدود 7 درصد متانول جهان توسط کشورعزیزمان ایران تولید می شود . از سال 2009 به بعد آهنگ رشد مصرف این ماده در قاره آسیا افزایشی
بوده لذا شرکت اکسیر سازان اطلس با در نظر گرفتن کلیه ی ظرفیت های خود سهم بزرگی در تامین نیازهای بازار داخلی داشته وهچنین با
در نظر گرفتن استانداردهای سختگیرانه کشورهای همسایه جهت صادرات نقش بزرگی در جهت تامین نیازهای کشورهای همسایه را نیز ایفا می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تولید محصولات شیمیایی

بازرگانی و فروش محصولات شیمیایی

تحقیق و توسعه

آزمایشگاه

شرکت اکسیرسازان اطلس از سال 1385 با هدف تولید روغن و حلال شروع به فعالیت نموده و ضمن خدمت به محیط زیست امکان اشتغال بیش از 50 نفر را در آن مقطع ایجاد نموده است.