هيدرو كربن سنگين ( مقاله)

هیدروکربن سنگین:

هیدروکربن سنگین صرفاا یک نام تجاری بوده که میتواند حاصل از بلندینگ، برش گیری و یا شیرینسازی باشد. بلندینگ عموماا از ترکیب مواد مشخص تا رسیدن به مشخصات مطلوب میباشد.همچنین هیدروکربنهای سنگین که یکی از سوختهای میان تقطیری پالیشگاه میباشد جزو یکی از مهمترین فرآوردههای حاصل از اجزای تشکیل دهنده نفت خام به شمارمی رود.

دانسیته این نوع هیدروکربن بالی ۸۱۰ کیلوگرم بر متر مکعب بوده و نقطه اشتعال آن نیز ۵۰ تا ۵۵ درجه سانتیگراد میباشد. از ویژگیهای بارز این ترکیبات میتوان به مولکولهای درشت، فراریت کم و اشتعالپذیری کمتر نسبت به برش سبک اشاره کرد.

مصارف هیدروکربن سنگین:

بعد از استخراج نفت خام، چیزی در حدود 85% ماده قابل استفاده از آن سوزانده شده و برای مصارف سوختنی از جمله تولید گرما در

بویلرها و کورهها، مشعلهای خانگی، روغنهای روان کننده، سوختهای سنگین (کشتی، کامیون و …) که اغلب به عنوان سوخت جایگزین در مواردی که گاز شهری در دسترس نمیباشد(مانند گلخانهها) به کار می رود و باقی مانده آن در ساخت و ساز مصنوعات پلاستیکی استفاده می شود.علاوه بر این به عنوان سوخت پشتیبان برای اوجگیری نیروگاهها در مواردی که گاز طبیعی موجود نیست استفاده میشود. اما این نوع هیدروکربنها بسیار آلوده کننده و گرانتر از سوخت گاز طبیعی هستند.

معایب استفاده از هیدروکربن سنگین:

این سوختها باعث اثرات سوء بر بدن انسان میشود که برخی از آنها را در ادامه ذکر میکنیم:

• در اثر تماس این ماده با پوست، تحریکات شدید، آب ریزش و خارش در بدن ایجاد می شود.

• در صورت بلعیده شدن موجب سوزش دهان، گلو و تحریکات شکمی، تهوع و استفراغ می شود.

• بخار این ماده کارایی اعصاب مرکزی را کاهش داده و موجب سرگیجه می شود.

• توجه به این نکته ضروری است که هیدروکربن سنگین قابل اشتعال می باشد و در صورت ترکیب شدن با هوا امکان انفجار آن وجود دارد.

همچنین استفاده از سوختهای فسیلی از جمله هیدروکربنهای سنگین آثار سوئی بر محیط زیست بر جا میگذارد و باعث ایجاد انواع آلودگی های زیست محیطی می شود که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:

• استفاده بیش از حد این مواد باعث گرمتر شدن کره زمین و در نهایت موجب ذوب شدن یخچالهای قطبی میشود.

• این سوختها همچنین گازهای مضری از جملهCO ۲وSO ۲ را

از خود نشر میدهند که موجب بارش بارانهای اسیدی میشود.

• مصرف بیش از حد هیدروکربنها باعث میشود تا مخازن آنها به طور قابل توجهی تخلیه شود، در حالی که سالیان سال طول میکشد تا هیدروکربنهای جدید جایگزین شود.

• همچنین این نوع سوختها سبب آزاد شدن گازهای گلخانهای متان و کربن دی اکسید میشود که در نهایت این امر باعث سوراخ شدن لیه اوزون میشود.

• سوخت دیزل که از مشتقات هیدروکربنهای سنگین است مقادیر بیشتری از آلیندگی هوا مانند گوگرد و ذرات جامد کربن را تولید میکند همچنین این سوخت نسبت به بنزین کربن دی اکسید بیشتری را در واحد تولید میکند.

با وجود استفاده روزافزون هیدروکربنها پیشبینی می شود که استفاده از هیدروکربنها در آینده بنا به رشد تقاضای انرژی در سراسر جهان افزایش خواهد یافت. در همین راستا شرکت اکسیر سازان اطلس با در نظر گرفتن اثرات زیست محیطی و چالشهای آینده و رعایت تمام اصول و ضوابط زیست محیطی از جمله (مدیریت پسماند ، مدیریت پساب ،كنترل آلودگي خاك، کنترل آلودگی هوا و آبهاي زیرزمیني و…) در نهایت ضمن خدمت به محیط زیست اقدام به تولید و عرضه محصول صادراتی و با کیفیت نموده است و با توجه به فعالیت های ارزنده این شرکت این مجموعه بارها از طریق نهادها و ارگان های مختلف به عنوان بزرگان صنایع شیمیایی از جهت (اهمیت به محیط زیست، صادرات و تولید ) مورد تقدیر قرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تولید محصولات شیمیایی

بازرگانی و فروش محصولات شیمیایی

تحقیق و توسعه

آزمایشگاه

شرکت اکسیرسازان اطلس از سال 1385 با هدف تولید روغن و حلال شروع به فعالیت نموده و ضمن خدمت به محیط زیست امکان اشتغال بیش از 50 نفر را در آن مقطع ایجاد نموده است.