تینر

موادی هستند که در صنعت ، کارهای خانگی و زندگی روزمره کابرد فراوانی دارند.همچنین می توان از آنها به عنوان مایعات شیمیایی فراری که برای رقیق کردن رنگ ها به کار کار گرفته می شوند یاد کرد.این مایعات می توانند در بهبود خواص رنگ ها نیز تاثیر فراوانی داشته باشند. این مواد همچنین در خواص کاربری رنگ ، زمان خشک شدن لایه رنگ ها و خواص نهایی رنگ ها تشکیل شده نقش بسزایی دارند. به آن اصلاحا رقیق کننده یا سالونت نیز می گویند. تینر یک حلال مناسبی است که بتواند رنگ غلیظ را به حالت آماده به مصرف درآورد و برای رنگهای مختلف براساس رزین استفاده شده در رنگ متفاوت می باشد. از انواع تینرها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

– تینر برای رنگهای پایه آبی( پلاستیک و آکریلیک) آب است یعنی این رنگ ها را با آب رقیق می کنند.

– تینر ترافیکی: برای رنگهای ترافیکی(رنگهای مورد استفاده در خط کشی های خیابان ها و پارکینگها)

– تینر روغنی :برای رنگهای براساس رزین های روغنی (آلکید رزین ها)

– تینر فوری:برای رنگهایی که براساس رزین نیتروسلولز ساخته شده اند که به اصطلاح در ایران رنگهای فوری گفته می شوند.

– تینر اپوکسی :برای رنگهای اپوکسی – تینر کوره ای :برای رنگهای کوره ای

– تینر پلی اورتان :برای رنگهای پلی اورتان

در حقیقت، تینرها، از ادغام چند نوع حلال بدست می آید که قابلیت ایجاد تغییرات در ویژگیهای رنگ ها را دارند و موجب سهولت در حین رنگ آمیزی میشوند.

گفتنی است که تمامی ویژگی های رنگ که با کمک تینر تعدیل میشوند. که شامل، خواص کاربری رنگ، خواص نهایی رنگ ، ویسکوزیته رنگ، قابلیت اسپری، زمان و سرعت خشک شدن و … می باشند.

روش های تولید تینر:

جهت ساخت این حلال شیمیایی باید استخراج نفت و مواد پایه نفتی صورت پذیرد.برای اینکه بتوانیم به تینر با کیفیت مطلوب دست پیدا کنیم باید مراحل تولید آنرا با فرمولاسیون دقیق و روش های صحیح سپری کنیم. اولین مرحله در تولید ،مرحله ساخت پایه تینر است. برای ساخت پایه ابتدا باید با توجه به نوع فرمولاسیون آن ، با نفت آغشته گردد. در مرحله بعد این ماده بعد 21 روز تست می شود،در صورت تایید نشدن دوباره به آزمایشگاه ارجاع داده می شوند تا در صورت بروز اشکال کل فرمولاسیون باید تغییر پیدا کند. و در صورت تایید شدن ،بدان معناست که تینر ما از کیفیت لازم برخوردار است و آمادگی لازم جهت بسته بندی و مصرف را دارا می باشد.

مصارف:

در اکثر مواقع تینر، برای رقیق کردن رنگ ها استفاده می شود، این مایع، بسیار فرار می باشد . گاهی اوقات هم برای از بین بردن رنگ ، از روی انواع تجهیزات و سطوح مختلف چون برس و غلطک نیز استفاده می کنند .در هنگام استفاده از تینر باید انتظارات کاربر از آن تامین شود که شامل :

سرعت خشک شدن: زمانی که کاربر می خواهد رنگ خشک شود این مورد معمولاً به سرعت تبخیر تینر از سطح بستگی دارد.

صافی سطح: معمولاً تینر مناسب باعث می گردد که بعد از استفاده از آن سطح صاف و یکنواختی داشته باشیم.

ایجاد چسبندگی مناسب: قدرت تینر در حل کردن خود رنگ و رنگ زیرین و در نهایت در چسبندگی رنگ تاثیر می گذارد.

براقیت رنگ: حل کنندگی مناسب رنگ توسط رزین در براقیت نهایی رنگ بعد از خشک شدن تاثیر می گذارد.

اختلاف در تینرهای فوری در فرمولاسیون و قیمت آنهاست ، هر تینری که حلال اصلی بیشتری داشته باشد، حلال قوی تری بوده و خواص بهتری دارد و قاعدتا در بین تینرهای گرید بالا دسته بندی می شود و قیمت آن نیز بالاتر خواهد بود و از تینرهایی که ارزان تر هستند و خواص سلولی تینر فوری را دارا می باشند باید در حد خودشان انتظار داشت.

نکات ایمنی و زیست محیطی استفاده از تینر:

نقطه اشتعال این ماده تعیین کننده شدت خطر آتش سوزی آن است . نقطه اشتعال به این دلیل مهم است که چه در هنگام انبار داری ، حمل یا در هنگام استفاده از این مواد باید مورد توجه قرار گیرد.

این ماده شیمیایی از لحاظ زیست محیطی نیز برای انسان و محیط خطرناک هستند . حتما برای نگهداری این ماده از ظروف در بسته استفاده شود چرا که تینرها روغنهای طبیعی را در خود

حل می کنند و در صورت جذب از طریق پوست و موجب آسیب و ناراحتی های پوستی می شود و دراثر برخورد این ماده با چشم می توان شاهد عوارضی چون آبریزش چشم ،دوبینی ، قرمز شدن ، تار شدن و کاهش دید بود. همچنین از تنفس مستقیم و بو کردن آن به شدت خود داری شود چرا که بخار حاصل از این ماده می تواند سبب آسیب های جبران ناپذیر در بدن گردد در نتیجه در هنگام استفاده از این ماده، حتما باید از وسایل حفاظتی مانند ماسک و عینک و دستکش ایمنی استفاده شود و سعی شود به هیچ عنوان در فضاهای بسته از این ماده استفاده نشود.

سخن آخر:

شرکت اکسیر سازان اطلس در راستای تولید محصولات با کیفیت خود اقدام به تولید انوع تینرها در گرید های مختلف نموده و خود را به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان این ماده شیمیایی در ایران و خاورمیانه معرفی کرده است. این شرکت پس از تسلط بر بازارهای داخلی و با توجه به عملکرد موفق خود در سال های اخیر دراین زمینه، اقدام به تاسیس واحد های فروش محصولات خود در خاورمیانه به ویژه ی در بازار کشورهایی چون عراق،امارات، افغانستان و پاکستان نموده است و ضمن تامین نیازهای این بازارها در زمره برترین صادر کنندگان محصولات شیمیایی در کشورقرار گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تولید محصولات شیمیایی

بازرگانی و فروش محصولات شیمیایی

تحقیق و توسعه

آزمایشگاه

شرکت اکسیرسازان اطلس از سال 1385 با هدف تولید روغن و حلال شروع به فعالیت نموده و ضمن خدمت به محیط زیست امکان اشتغال بیش از 50 نفر را در آن مقطع ایجاد نموده است.